Whiskyliefhebbers opgelet! ‘A Revelation of Cask and Character’

Een nieuwe toevoeging aan The Balvenie Stories range
The Balvenie, een geliefd whiskyhuis onder de echte -aanbidders is verheugd om ‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ te presenteren als de nieuwste toevoeging aan hun befaamde ‘The Balvenie Stories’ range. Een whisky die zo goed in elkaar zit dat zelfs de Schotse hooglanders jaloers zijn. Deze fles voegt zich moeiteloos bij andere geliefde expressies, zoals de ‘Sweet Toast of American Oak 12YO’ en de ‘Week of Peat 14YO’. Deze range vertelt de unieke verhalen die diep geworteld zijn in het ambacht van whisky maken.

Elke whisky in de ‘The Balvenie Stories’-reeks heeft zijn eigen betoverende verhaal te vertellen, en ‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ is daar absoluut geen uitzondering op. Dit is niet zomaar een drankje; het is een meeslepend verhaal van vakmanschap, intuïtie en het eeuwenoude ambacht van het kuipen dat tot leven komt in elke slok. Beeld je in: een reis terug in de tijd, naar het moment van een onverwachte ontdekking toen het gebruik van vaten in whisky nog een knipoog van het lot was. Eeuwen geleden waren eiken vaten niet alleen transportmiddelen, maar de onverwachte helden die de smaakoverdracht mogelijk maakten en leidden tot het doelbewust kiezen van vaten voor het opslaan van deze vloeibare kunstvorm.


De 19-jarige The Balvenie is als een kunstwerk van de meester-kuipers. Malt Master Kelsey McKechnie, de dirigent van deze smaaksymfonie, beschrijft de whisky als een ‘rijk palet van honingzachtheid, kruidige lagen en intens rijp fruit, gevolgd door taai gedroogde vijgen en een lange afdronk’. Deze diepe smaken zijn exclusief verkregen door de whisky te laten rusten in Europees-eiken sherryvaten. Alsof de kuipers van The Balvenie met een knipoog zeggen: “Ouder worden is een kunst.”

Bekijk hier de omschrijving van deze nieuwe whisky, door José Pizarro en hoofd-kuiper Ian McDonald


‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ is een eerbetoon aan de passie en toewijding van The Balvenie’s vakmensen, van hun Hoofd Kuiper Ian McDonald tot de jongste leden van het team. Ook markeert deze fles een mijlpaal in de nalatenschap van The Balvenie, het is de eerste whisky gecreëerd en gesigneerd door de nieuwe Malt Master Kelsey McKechnie. Deze eerste vrouwelijke whiskymeester van The Balvenie vervangt David Stewart, die 60 jaar lang Malt Meester was. De start van een nieuwe era! Wij van Glamourland voegen hem aan ons verlanglijstje toe.

Mobiele versie afsluiten