Wij van Glamourland zijn niet alleen dol op een goed glas bubbels, ook kunnen wij urenlang theeleuten.Heerlijk om onderuit gezakt op de bank, in ons huispak van Roy Donders, liters thee te drinken. De geur en aroma van thee brengen je helemaal tot rust en dit goedje is ook nog eens een weldaad voor je gezondheid. Groene thee wordt namelijk ook gebruikt als detox-middel. Dat kunnen we na al die glazen champagne wel gebruiken.
Thee als luxeproduct
Hoewel thee in ons dagelijks leven behoort tot één van onze standaarddranken, stond het drankje vroeger gelijk aan pure luxe. De theebladeren groeien in een tropisch klimaat en de oogst is afhankelijk van het weer en de natuurlijke omstandigheden. Bovendien kost het bewerken en drogen van de theebladeren veel tijd en inspanning. Leuk feitje: honderd kilo theebladeren is maar goed voor twintig kilo thee. Daar blijf niet veel van over dus. De meest luxe theesmaak, ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd, is Darjeeling First Flush tea. In mei wordt deze thee ingeladen in het vliegtuig om vervolgens na duizenden kilometers te landen in Nederland. Helaas, je moet voor deze speciale thee wel even diep in je clutch tasten. Voor 450 gram thee betaal je al snel tachtig euro. Maar dan heb je ook wat.
Het perfecte kopje thee is zo gezet
Thee maken? Dat is easy. Water koken, theezakje erin en even laten trekken, afkoelen en drinken maar. Maar heb je ooit eens thee gemaakt van echte theebladeren? Dat dachten wij al! Glamourland leert je hoe je het perfecte kopje thee maakt met bladeren. Want wij verklappen alvast: losse thee is smaakvoller en ook nog eens sterker van geur! Ook kan je met losse thee experimenteren door verschillende smaken te blenden, hierdoor krijg je je eigen favoriete theemix.
Genoeg gepraat, let’s do this! Voor het maken van thee heb je een theepot, waterkoker of ketel, bronwater, een theezeefje of thee-ei, losse thee en kruiden en natuurlijk een brede, niet te diepe theekop nodig.
De thee smaakt aangenamer als je gebotteld (niet gedestilleerd) water gebruikt. Kook het water en schenk een beetje in de theepot zodat de theepot warm wordt. Giet na een minuut het warme water weg. Breng de losse theeblaadjes in de theepot of doe de losse thee in een thee-ei, een of twee theelepels per kopje is voldoende. Bij de losse thee kan je natuurlijk ook kruiden toevoegen, zoals munt, kamille en salie. Hoe meer theelepels per kopje, hoe sterker de thee. Voeg het water dat gekookt is toe aan de thee. Voor groene thee kan je het water het beste een minuut laten staan, voor witte thee dertig seconden en voor zwarte thee dien je het water net onder het kookpunt in de theepot te doen. Wanneer je water gebruikt dat net van de kook is, dus honderd graden Celsius, zullen de theeblaadjes verbranden waardoor de thee bitter wordt. Daarna krijgen we te maken met de intrektijd. Zwarte thee heeft een intrektijd van drie minuten, groene thee drie tot vijf minuten en witte thee vijf tot acht minuten. Schenk na de intrektijd de thee in een kop. Wanneer je geen thee-ei hebt gebruikt om de losse thee erin te doen dan kan je het beste de losse thee opvangen in een zeefje. Na het zeven en inschenken is het dan genieten geblazen van je eigen gezette en geblende thee.
Glamourlands favourites
Natuurlijk heeft Glamourland haar favoriete theemerken en die wil ze graag met jou delen! Deze losse thee-smaken zorgen voor een geweldige high tea-party. En zeg nou zelf, de verpakkingen alleen al zijn heuse eyecatchers!
Kusmi Tea
Blend Tea
Tea Bar
Met alleen nog de scones, aardbeien met slagroom en sandwiches erbij kom je de middag zelfs ook zonder bubbels feestelijk door.
Foto’s: tumblr.com