Secret Skincare Mistakes

We doen ons uiterste best om er goed uit te (blijven) zien. We drinken veel water, beschermen onszelf tegen de zon en gunnen onszelf alleen het beste aan huidverzorgingsproducten. Toch zijn er een aantal dingen die je misschien verkeerd doet zonder dat je er bewust van bent dat het nadelige gevolgen kan hebben voor je huid. Glamourland zet graag een aantal Secret Skincare Mistakes voor je op een rij!

 
Te vaak scrubben
Vaak denkt men dat scrubben je huid goed doet doordat je de dode, droge huidcellen verwijdert. Men name als je een droge huid hebt, kan (te) vaak scrubben je huid juist droger maken en doen verslechteren doordat het het natuurlijk vermogen van je huid om water vast te houden, verhindert. Hierdoor lijkt je huid vaal, grauw en ouder. Het kan zelfs zo erg worden dat je er uitslag van ontwikkelt, dit is juist niet wat je wilt bereiken!

 

Foto: celebrity-diets.org

 

Het hele jaar door dezelfde crème gebruiken
Sommige mensen hebben in de zomer een vette huid en in de winter juist een droge huid. Dit komt doordat er in de winter minder water in de lucht zit (drogere lucht) waardoor de huid sneller uitdroogt. Als je een vette huid hebt, ga er dan niet vanuit dat je gedurende het hele jaar een vetvrije gezichtsverzorgende lotion moet gebruiken. Gebruik dan liever in de zomer een serum of lotion en in de winter een rijkere crème. Veel merken hebben varianten van dezelfde werkstoffen maar dan in een andere basis (lees: crèmes, lotions, serums, etc).

 

Het gebruik van een agressieve gezichtsreiniger
Veel mensen houden van dat strakke, schone en tintelende gevoel dat je krijgt als je je gezicht hebt gewassen met een schuimende gezichtsreiniger of zeep. Maar…dat gevoel betekent helaas dat je juist de natuurlijke lipiden van je huid hebt gestript. Lipiden vormen de natuurlijke barrière van je huid en zorgen ervoor dat je huid water vasthoudt en optimaal gehydrateerd is. Zonder deze barrière wordt je huid droog en zal deze vroegtijdig verouderen.

 

 

Foto: ok-woman.com

 

Verkeerde ingrediënten combineren
Sommige ingrediënten die je in gezichtsverzorging vindt, zijn niet combineerbaar. Retinol en hydroquinon moet je bijvoorbeeld niet in combinatie met glycolzuur gebruiken, door de glycolzuur worden ze geïnactiveerd en smeer je dus voor niets. De eerste twee kan je ook alleen maar samen gebruiken als ze in een speciaal combinatie product zitten. Al de zojuist genoemde ingrediënten bestrijden tekenen van huidveroudering, maar je moet ze wel correct weten te gebruiken.

 

Tenslotte: vergeet niet het allerbelangrijkste…gebruik altijd een zonnefactor! De zon is de grootste veroorzaker van huidveroudering dus ga de deur niet uit zonder minimaal factor 30 op je gezicht, hals, decolleté en handen te hebben gesmeerd!!

 

Mobiele versie afsluiten