Opening: The Duchess Amsterdam als paleisje Weltevree

Entrepreneur Yossi Eliyahoo die we natuurlijk kennen van Momo, The Butcher en Izakaya had het weer op zin om buiten te gaan spelen en begint culinair concept The Duchess, gewoon omdat het kan. Gevestigd in het prachtige historische pand van de voormalige KAS Bank en het nieuwe  W hotel Amsterdam komt zij prachtig tot haar recht. Originele ornamenten, hoge plafonds, goud en marmer; wanen we ons nu echt in hartje Amsterdam?

 

 

De openingsavond had internationale allure met een koninklijke en jaren ’30 cabaret sfeer. Wij van Glamourland waren bijna vergeten dat de Nederlandse Jetset zoveel schoonheid kent, allen gaven acte de présence. Zo troffen we onder andere Prins Bernhard en prinses Annette, Nicolette van Dam, Ovo Drenth, Miryanna van Reeden, Hans Ubbink en Sophie Hilbrand op de marmeren dansvloer aan.

 

Prins Bernhard en prinses Annette met eigenaar Yossi Eliyahoo

 

Het historische pand is voorzien van het totale pakket om gelukkig van te worden. Na een Britse High Tea in hun prachtige Alice in Wonderland tea lounge kan er meer dan fatsoenlijk geborreld en gedineerd worden. Wij van Glamourland hebben direct de proef op de som genomen en de keuken al hun specialiteiten laten opdienen. En dat waren er nogal wat! Voornamelijk klassieke gerechten van een wereldkeuken, allen met een eigen twist. Alleen al voor de fantastische crème brûlée komen wij terug. Dan blijven we ook slapen, en wonen, voor onbepaalde tijd. Een nieuw thuis is geboren. Chapeau Yossi!

 

 

Fotografie: Chantalle Laurent, Ming Chao en Kubilay Altintas

Mobiele versie afsluiten