Must-see! Het ‘Beer Can in Butt Chicken’ Nederlands Kampioenschap

Van legendarische kampioenschappen krijgen we nooit genoeg. Helemaal kampioenschappen van een ander kaliber waar je je vingers bij af kunt likken. Ditmaal het NK “Beer Can in Butt Chicken’. En dus was Glamourland er als de kippen bij op het NK, dat plaatsvond tijdens Butcher’s Heaven.

 

 

Voedsel prepareren op een aparte manier, het liefst in combinatie met ’s werelds favoriete mannendrankje. Appeltje eitje, moeten Jan Heemskerk en chef Julius Jaspers gedacht hebben. En dus streden vier teams, bestaande uit smaakmakers van de hospitality industry, om de beste uitvoering van een op een bierblikje bereid kippetje, gebraden op een Green Egg. Van een kale kip kun je niet plukken, en dus was er ook een heus BCIBC-trofee te winnen.

 

 

Onder luid gescandeer van ‘bier en kip, jalalalala’ ging het kampioenschap van start en stond ieder team als een kip zonder kop te kokkerellen met bier en geheime ingrediënten die ze zelf mee hadden gebracht.

 

 

Tegen het einde van Butchers Heaven liep ook het Beer Can in Butt Chicken kampioenschap op z’n eitje en was er geen kip meer in de Centrale Markthal. Wil je dit NK volgend jaar ook bijwonen? Zorg dat je haantje de voorste bent voor de vierde editie!

 

Foto’s: Martin van Os

Mobiele versie afsluiten