Jubileumshow Sheila de Vries: feest met koninklijk randje

Waar maandagen normaal enigszins lastig door te komen zijn, was afgelopen maandag voor ons van Glamourland een regelrecht feestje. Een regulier partijtje was het echter niet: deze fuif had een koninklijk randje. Sheila de Vries, de koninklijk onderscheiden ontwerpster uit Amsterdam, vierde haar 40-jarig jubileum met een spectaculaire show.

 

    

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Bij een wervelende show kunnen plezierige gasten uiteraard niet ontbreken: via de rode loper betraden meer dan 300 VIPS, genodigden, bekende Nederlanders en journalisten het Amsterdamse Okura. De prominente aanwezigen hebben mogen genieten van een show bestaande uit drie delen: vintage ontwerpen uit de afgelopen 40 jaar, een nieuwe collectie met draagbare mode ontworpen voor Witteveen en een ‘droomcollectie’ met nieuwe ontwerpen.

 

    

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Dat Sheila de Vries een heldin in veelzijdigheid is, werd voor ons van Glamourland vrij snel duidelijk. Ze ontwerpt moeiteloos uiteenlopende couture en pret-a-porter voor veel verschillende klanten. Zo zijn onder andere Linda de Mol, héél wat zakenvrouwen, bruiden èn zelfs prinses Beatrix geliefde klanten van de ontwerpster. Sheila de Vries vertelt: “40 jaar is toch een hele tijd; ik wilde een overzicht geven van wat ik allemaal heb ontworpen en gedaan. Vandaar een bijna museale greep uit de kast van mijn klanten die speciaal voor deze show mijn eigen ontwerpen aan mij hebben uitgeleend.”

 

Foto: Jeroen Snijders

 

Het tweede deel van de spetterende happening toonde een collectie van unieke ontwerpen. Dit toverde niet alleen bij ons van Glamourland, maar ook bij de aanwezigen direct een glimlach op hun gezicht. Sheila de Vries presenteerde korte zwierige jurkjes in felle kleuren en stoere jacks in leer en suède. Voor de avond zouden wij ons graag hullen in haar prachtige droomjurken bestaande uit stoffen die Sheila vanuit de hele wereld inkocht. Voor de ‘Dreams’ collectie gebruikte de ontwerpster zijde, brokaat, handbeschilderde voile, leer en handgeborduurde stoffen. Met de naam van de collectie is dan ook niets teveel gezegd: van ieder exemplaar werden wij lichtelijk dromerig..

 

    

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Naast deze prachtige onderdelen showde Sheila de Vries ook haar nieuwste ontwerpen voor Witteveen. De ontwerpster stelt daar de vrouw centraal met een ‘Mix en Match collectie’ in mooie paysley printen in de hoofdkleur blauw. De ontwerpen van jurken, tops, rokken en broeken zijn allen met elkaar te combineren: en daar houden wij van!

 

Foto: Jeroen Snijders

 

Mobiele versie afsluiten