Happyhappyjoyjoy! Het nieuwste speeltje van Julius Jaspers

Ni Hao! Het was weer eens tijd voor een groot feest van een groot man. We waren geïnviteerd voor een Aziatisch sprookje, genaamd Happyhappyjoyjoy. Met chef Julius Jaspers in de hoofdrol.

 

Sissende stoompannen, smeulende barbecues en gloeiende woks; Julius Jaspers voert Amsterdam mee naar de levendige straten van Bangkok, Saigon en Hong Kong met de officiële opening van Happyhappyjoyjoy. Tijdens zijn reizen door Azië raakte de chef geïnspireerd door de kleurrijke cultuur en cuisine. Zijn inspiratie krijgt vorm en smaak in het nieuwe Aziatische streetfood restaurant aan de Bilderdijkstraat 158. Nee vrinden, het is bepaald geen eten uit de (Chinese) muur.

 

Foto: Mitchell van Voorbergen

 

In Aziatische steden wemelt het van de voedselkramen, waar je een bonte verzameling uithangborden en nationaliteiten aantreft. Het was deze stadse chaos waarin Julius Jaspers zijn liefde voor de Aziatische keuken en cultuur vond. In Happyhappyjoyjoy brengt hij dezelfde tegenstrijdige kluwen van invloeden uit het oosten, waarbij zoet, zuur, zout, bitter en umami op het menu geheel in balans zijn.

 

Het feel good menu
Traditionele voor- en hoofdgerechten zijn bij Happyhappyjoyjoy vervangen door een feel good menu met kleine gerechten; typisch Aziatische gestoomde dumplings van Oriental City en buns met Pekingeend of buikspek. De keuken werkt verhit aan ‘hot & spicy shrimps’, kokkels in XO-saus en Pad Thai. Je tafel vult zich langzaam met een mengelmoes van kleine gerechtjes om te delen. Op de dessertkaart zet Julius zoet naar zijn hand en creëerde hij zo zijn Mango-Boa, Banana Fritters en Ricepudding. Jawel, de liefde van deze man gaat ook door de maag.

 

Foto:  Mitchell van Voorbergen

 

De pit van de spicy gerechtjes wordt geblust met roasted coconut juice of één van de andere Oosterse frisdranken. De uitgebreide bierkaart is gevuld met een hoge dosis Aziatische brouwsels als Saigon Lager en Chinese pilsner Tsingtao. Cocktails krijgen een kick met kruiden als gember, peper en Thaise basilicum in de Lemongrass, Lime & Basil Mojito. Ook serveert Happyhappyjoyjoy Yumchatea op traditionele wijze, waarmee het met de Japanse theeceremonie speelt. Tijdens de opening ruilden we de champagne in voor de juiste Sake en Calpis, wat niets te maken heeft met (v)lekkende viervoeters.

 

Foto:  Mitchell van Voorbergen

 

Een goedgehumeurde chaos
Happyhappyjoyjoy is een vrolijke, eclectische chaos. De levendige inrichting, volledig verzorgd door Concrete (benoemd tot Gold Key Designer 2014), laat kleurrijk en goedgehumeurd Azië in optima forma zien. De combinatie van neonverlichting en authentieke materialen, patronen en kleuren voert je mee naar een van de vele night markets die de straten van Azië rijk zijn. Met een wirwar aan Oosterse muurschilderingen en een plafond van Japanse paraplu’s bevind je je even in een ware Aziatische setting. Zitten we echt in Amsterdam?

 

Wij waren blij en komen snel weer terug. Happy ending! Of op zijn Chinees: Fa Kin Su Pah.

 

Mobiele versie afsluiten