2 luxe-werelden samengebracht: Glenfiddich onthult exclusieve whisky

Glenfiddich, ‘s werelds meest bekroonde Schotse single malt whisky, lanceert zijn nieuwste meesterwerk, de exclusieve Grande Couronne. Met deze aanwinst in de Grand Series worden twee luxe-werelden samengebracht.

 
 

Grande Couronne heeft 26 jaar lang mogen rijpen in Amerikaans en Europees eikenhouten vaten op het landgoed van de Glenfiddich distilleerderij in het Schotse Dufftown. Vervolgens is deze whisky verfijnd met een twee jaar durende finish in Franse cognacvaten. Hierdoor wordt de whisky bekroond met een rijke, elegante afdronk.

 

 

Ter ere van dit nieuwste whiskymeesterwerk is Glenfiddich wereldwijd samenwerkingen aangegaan met inspirerende, hedendaagse kunstenaars. Nederland wordt vertegenwoordigd door pop-art kunstenaar Tadej Oblak. “Het is een grote eer om met zo’n befaamd huis als Glenfiddich samen te mogen werken en Nederland hierbij te representeren. In mijn werk speel ik graag met de contrasten tussen klassiek en modern. De karakteristieke grondslagen van Glenfiddich en de gouden filigrein van deze exclusieve whisky zullen als inspiratie dienen voor mijn neo pop-art interpretatie hierop. Het vastleggen van geluksmomenten en de kroning van de geportretteerde iconen is mijn signatuur, zoals de Grande Couronne speciale gelegenheden weet te kronen.”

 
Tadej Oblak | Pop-Art by Tadej | Foto: Chantalle Laurent
 

De Glenfiddich Grand Series is een exclusieve serie single malts die luxe uitstraalt en ontworpen is om bijzondere gelegenheden op een geheel nieuw niveau te vieren. Grande Couronne is de nieuwste toevoeging. Zijn voorgangers zijn Glenfiddich Grand Cru, die 23 jaar heeft gerijpt en vervolgens is verfijnd in Franse cuvéevaten, en Glenfiddich Gran Reserva, met een rijping van 21 jaar en een invloedrijke finish in Caribische rumvaten.

 
Glenfiddich Malt Master Brian Kinsman
 

Glenfiddich Malt Master, Brian Kinsman: “De Grand Series weerspiegelt de innovatieve werkwijze van Glenfiddich en ons vermogen om te experimenteren met lang gerijpte dranken en intrigerende finishes. Grande Couronne is het nieuwste voorbeeld hiervan. Het is de enige Glenfiddich single malt die heeft gerijpt in Amerikaans en Europees eikenhouten vaten en daarna een finish heeft ondergaan in zeldzame Franse cognacvaten. De lengte van de finish, twee jaar, is hoogst ongebruikelijk en voegt extra lagen toe van zoet geroosterd eiken en zachte aroma’s van café crème, bruine suiker en subtiele kruiden.”

   

De fles en verpakking zijn versierd met een gouden filigrein en de binnenkant van de doos onthult een prachtige renaissanceschildering. Een waardig omhulsel voor de fles van €499,-.

Wereldwijde Glenfiddich Brand Director Claudia Falcoone geeft aan: “De eigenzinnigheid van Glenfiddich is springlevend in deze nieuwe release. Grande Couronne kroont elke gelegenheid en creëert de ware smaak van luxe door deze twee werelden samen te brengen.”

 

Mobiele versie afsluiten