Dit vinden jullie de eerlijkste BN’er

Wie komt op jou over als de eerlijkste BN’er? Verzekeraar InShared deed onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders. De uitslag? Maar liefst één op de drie Nederlanders vindt Floortje Dessing de meest eerlijke vrouwelijke Bekende Nederlander. Zij wordt op afstand gevolgd door Linda de Mol (18%) en Chantal Janzen (15%). Chantal treedt zo ook in deze ranking in de voetsporen van Linda. De familie De Mol doet het verder goed. Want bij de mannen staat Johnny de Mol op nummer 1 met 21 procent. Hij wordt gevolgd door Ali B (17%) en Arie Boomsma (13%).

 

Foto: Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders zichzelf vooral eerlijk vinden, maar lang niet altijd even eerlijk zijn. Zo komt naar voren dat Nederlander zichzelf een rapportcijfer van 7,9 voor eerlijkheid geven en bijna 3 op de 4 Nederlanders geeft aan nooit oneerlijk te zijn. Tegelijkertijd geeft een kwart van de Nederlanders regelmatig een compliment zonder het te menen en zal maar één op de vijf Nederlanders het je direct vertellen als hij bij je komt eten en het eten niet lekker vindt. Ook vindt maar liefst 75 procent dat een leugentje om bestwil moet kunnen.

 

 

Maar liefst 56 procent van deze millennials is zelf eerlijker geworden naar zijn omgeving in tegenstelling tot maar 29 procent van de ouderen. Ook neemt 80 procent van deze millennials nieuws als minder waar aan tegenover 68 procent van de 65-plussers. In plaats van Arie Boomsma zetten millennials dan ook Arjen Lubach op de derde plek als het gaat om eerlijkste BN’er. Maar of de ondervraagden ook echt de waarheid hebben gesproken blijft natuurlijk de vraag. ;-)

Mobiele versie afsluiten