Bikinislank

Dat slank het nieuwe nouveau riche is, wisten we al. Wat misschien minder bekend is, is dat slank worden en blijven helemaal niets te maken heeft met calorieën.

 

De geitenwollensokken achter het voedingscentrum en andere -door gegoede bedrijven gesponsorde- instellingen hebben het al die jaren bij het verkeerde eind gehad. Steeds vaker duiken er namelijk wetenschappelijke artikelen op waaruit blijkt dat calorieën tellen niet alleen zonde van je tijd is, maar dat het ook niets oplevert. Eigenlijk is de calorie dus vreselijk last century.

 

Foto: Acc-d

 

Helemaal van nu, en nog medisch verantwoord ook, is het om naar de voeding achter de calorie te kijken. Oftewel: oma had toch gelijk toen ze ons vertelde dat je bent wat je eet.

 

Wat je eet is grofweg op te delen in drie categorieën: suikers (koolhydraten), eiwitten en vetten. De laatste twee groepen heb je nodig om af te vallen (ja dames, gezonde vetten helpen bij het afvallen en zijn niet alleen handig om te gebruiken voor een nieuw paar lippen of als vulling na je bootylift).

 

Veelal zijn koolhydraten de boosdoeners achter de overtollige kilo’s. Ondanks dat je ze nodig hebt, kunnen de verkeerde soorten er voor zorgen dat je tot wel 7 kilo extra vocht vast houdt. Voor de onoplettende lezer: zeven(!) kilo ja. Daar schrikt iedere Glamourlander van.

 

Met het komende bikiniseizoen is het dus verstandig rustig aan te doen met koolhydraten en met name brood, suiker (in alle vormen), maar ook melkproducten (in verband met melksuikers) te laten staan.

 

Mobiele versie afsluiten