Allan Vos’ Collectie-dagboek: de Zomer

Mode-ontwerper Allan Vos geeft een kijkje in zijn leven waarin het opzetten van zijn eigen label een grote rol speelt. Allan vertelt elke twee weken over het wel en wee binnen en buiten zijn atelier. Van het produceren van de collectie tot het zoeken naar de juiste modellen voor fotoshoots voor fashion week. Alle ups en downs -hopelijk van deze laatste zo min mogelijk- zullen voorbij komen. Nog nooit was je zo dicht betrokken bij de geboorte van een modelabel!

De Zomer

Afgelopen zomer was voor mij erg bijzonder; heel veel nieuwe ervaringen, zon, terrasjes en bubbels; hoe mooi kan het leven zijn!

Ik heb geen stap buiten de Randstad gezet, maar toch een heerlijke tijd gehad. Helaas heb ik weinig van de zon kunnen genieten aangezien er minstens zes dagen in de week gewerkt moet worden, maar dat is niet zo vreemd als je je eerste mode collectie presenteert.

 

Een detail van duizenden pailetten op een miniscuul sportbroekje uit de collectie van Allan Vos. Het broekje kostte 220 uur om te maken.

Na maanden van hard werken was het op zondag 16 juli eindelijk zo ver; mijn eerste herencollectie knalde van de catwalk op de slotdag van Amsterdam Fashion week. Dikke rijen om de zaal in te komen, geruzie om de eerste rij, waar fashionable gasten als Maik de Boer en Victoria Koblenko -zonder geruzie- een plekje hadden veroverd. Stress achter de schermen waar vijf minuten voor aanvang nog net een model uit zijn legging scheurde en ik als een kip zonder kop alle kleedsters, kappers en visagisten, met licht overslaande stem -aangezien ik met moeite door alle spanning niet in mijn broek piste- aan het juiste model probeerde te koppelen. De video startte op tijd, de muziek werkte en de modellen liepen hun loop alsof ze nooit anders deden. De jassen, shirts, rokken en tassen werden door acht topmodellen met stoere klasse aan het publiek getoond. Het slotapplaus was grandioos, door de spanning nam ik maar een enkele seconde om het applaus in ontvangst te nemen, waardoor zelfs Peter Stigter geen goede foto van mij kon nemen, maar dat mocht de pret niet drukken; er was een show neergezet waar ik en het team trots op waren.

 

Het beeld aan het begin van de show. Het was wel duidelijk wie de ontwerper was van deze show.

 

De reacties na afloop gingen met name over de vrouwelijke touch van de collectie, het gebruik van pailletten en keuze voor de modellen (donkere mannen). De soms vrouwelijke twist van de collectie zorgt voor een lijst van dames die de collectie graag willen aanschaffen; een leuke verassing waar ik niet op had gerekend. Maar helaas; ook de dames zullen even geduld moeten hebben aangezien ik -as we speak- druk bezig ben met de productie van diverse items uit de collectie. Een flinke taak aangezien er leveranciers, winkels en producenten gevonden moeten worden terwijl ik, samen met een aantal enthousiaste meiden al weer druk ben voor de nieuwe collectie. Alles loopt door elkaar en dat maakt het wel zo spannend. De reis om de collectie bij U thuis te krijgen is begonnen na deze zomer.

 

Overigens stond de geweldige Victoria afgelopen week in Metro mode afgebeeld in de jurk die zij droeg naar mijn show op AFW. Een jurk met clownsgezicht, gemaakt van diverse gebrande tule. Uiteraard ontworpen door ondergetekende. De week daarvoor stond dezelfde outfit al in de Spits en Beau Monde dat was een mooie manier om naast de collectie voor heren te laten zien dat ik ook nog steeds couture voor dames ontwerp. Want ik blijf nog steeds mijn bezigheden spreiden; naast de collectie is er de couture, maar ook de kostuums voor film en theater. Met dit laatste was mijn zomer namelijk ook flink gevuld; er moesten tientallen kostuums komen voor het Hofvijverconcert van de Avro en The Hague Festivals. Elk jaar staat het Residentie Orkest samen met artiesten op een drijvend podium op de Haagse Hofvijver naast het Binnenhof. Dit jaar was er gekozen voor een Olympisch thema waardoor topsporters als Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder acte de présence gaven. De dansers van So You Think You Can Dance omlijstte het geheel door onder andere ballet dansende hooligans te spelen. Een van de hoogtepunten was toch wel de stripact die Yuri gaf in een speciaal daarvoor gemaakte jas die in stukken uiteen getrokken kon worden.

 

Maar ik dwaal af; vanaf heden leest U hier op Glamourland.tv de perikelen van een mode ontwerper. De zomer is immers bijna voorbij en het is tijd voor serious business: een hysterisch drukke agenda waarvan ik hoop dat ik hem aankan en dat U ervan zult genieten.

 

 

Mobiele versie afsluiten